Cruce ortodoxa

Povestea proiectului Cetatea Creştină

Un proiect de familie, creat pentru a-i ajuta pe alții să-și întemeieze ei înșiși o familie. O activitate tată-fiu, realizată la început acum 15 ani și reluată astăzi sub forma unei aplicații mobile.

Povestea proiectului "Cetatea Creştină" a început acum mai bine de 15 ani.

Nick B., un român stabilit in Statele Unite, avea un prieten care îşi dorea mult să îşi întemeieze o familie, dar anii treceau şi nu reuşea să găsească persoana potrivită. Era perioada în care Internetul începea să apară în România, aşa că, inspirat din alte website-uri asemănătoare din Statele Unite, Nick B. a luat decizia de a crea un website dedicat creştinilor ortodocşi, pentru a-i ajuta să se căsătorească, să-şi întemeieze o familie. A creat site-ul şi l-a oferit în mod gratuit credincioşilor ortodocşi, iar prietenul său a fost primul pe care l-a ajutat să îşi creeze un profil. Apoi, a început să vorbească despre acest website familiei şi prietenilor săi, iar în scurt timp vestea a început să se răspândească: În câțiva ani, website-ul ajunsese deja să atragă 11.000 de persoane interesate. Verificarea celor doritori devenise foarte importantă, aşa că Nick a început să verifice manual cererile celor interesați, iar 3000 dintre cei doritori au fost acceptaţi.

Timpul a trecut şi website-ul Cetatea Creştină a început să primească din ce în ce mai multe aprecieri. În doar câteva luni, Nick primise peste 50 de mărturii din partea persoanelor care au găsit un partener şi şi-au întemeiat o familie cu ajutorul lui.

În viaţa lui Nick au intervenit, însă, schimbări care nu i-au permis să dedice atât de mult timp întreţinerii website-ului, aşa că în 2014 a decis să îl închidă. Nevoia creştinilor ortodocşi de a-şi găsi pe cineva cu care să-şi întemeieze o familie a rămas, însă, la fel de mare, precum și importanța pe care a avut-o acest proiect pentru Nick.

Ani mai târziu, familia lui, împreună cu un preot ce slujeşte într-o Biserică Ortodoxă, au decis sa dea viață din nou acestui proiect, din aceeaşi intenţie de a oferi creştinilor ortodocşi din România un ajutor în a-și întemeia o familie, cu atât mai valoros în vremurile actuale. Cetatea Creştină a început din nou să se dezvolte, de această dată printr-o aplicaţie ce poate fi utilizată pe telefonul mobil.

Eu sunt Ştefan B., cel care a creat aplicaţia Cetatea Creştină. Nick B. este tatăl meu.

Pentru cei care încă nu cred în această aplicaţie, le spun că, de-a lungul timpului, am primit binecuvântarea mai multor preoţi şi teologi, printre care Danion Vasile, preoţi de la Muntele Athos, Părintele Scott din Statele Unite şi Părintele Mardarie de la Mănăstirea Brădetu.

În prezent, în aplicaţia Cetatea Creştină sunt peste 5000 de utilizatori creștini-ortodocși cu intenţii curate de a-şi găsi perechea întru căsătorie şi întemeierea unei familii. Încearc-o şi tu, aplicaţia este gratuită şi uşor de folosit pentru orice utilizator.